Recensie

Recensie

Kondi Band wordt nergens echt interessant

De interesse van danceproducers voor Afrikaanse muziek bleef jarenlang beperkt tot het gebruik van samples. Steeds vaker wordt nu ook de combinatie gezocht met bands en zijn het Afrikaanse producers zelf die de link leggen tussen traditionele en elektronische muziek. Vorig jaar nog was Batida meets Konono No1 een geweldige product van zo’n ‘afro-electronic’ project. Kondi Band haalt dat niveau niet. De samenwerking tussen de Amerikaanse DJ Chief Boima die wortels heeft in Sierra Leone en de traditionele duimpianomuzikant Sorie Kondi uit datzelfde land wordt met veel bombarie aangekondigd, maar de tracks blijven hangen in midtempo, nooit worden de beats echt interessant. De duimpiano en zang zijn trance-opwekkend, maar niet dans-opwekkend en als luisterplaat is er te weinig variatie.

Kondi Band speelt 1 juni in Paradiso, daarna op Music Meeting en Oerol.