Justitie

Dijkhoff: gevangenen in zomer verhuizen door personeelstekort

Gevangenen van drie Nederlandse penitentiaire inrichtingen (PI) zullen in de zomermaanden vanwege een personeelstekort worden over overgeplaatst naar andere gevangenissen. Dat heeft demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie, VVD) maandag aan de Tweede Kamer geschreven. Het gaat om de PI Haaglanden, locatie Zoetermeer, de PI in Almere en Justitieel Centrum Zaanstad. Volgens Dijkhoff zijn de maatregelen nodig „om de veiligheid van het personeel en de gedetineerden in de betrokken inrichtingen te blijven waarborgen”. In Zoetermeer is de schaarste aan personeel zo groot dat het complex tot eind december leeg blijft. De huidige medewerkers van ‘Zoetermeer’ gaan vooral naar de PI Alphen aan den Rijn, waar 144 extra celplaatsen komen voor mensen in hechtenis. (NRC)