Recensie

Recensie

Joke Bruijs werpt nieuw licht op klassiekers

Joke Bruijs speelde toneel, cabaret, komedie en revue. Maar haar debuut maakte ze vijftig jaar geleden, op haar vijftiende, als zangeres bij het VARA-Dansorkest. En nu viert ze haar artiestenjubileum in het genre waarin ze ooit begon: met een album vol Amerikaanse songklassiekers en een achttienkoppige big band onder leiding van arrangeur-producer Frits Landesbergen, die soepel swingend samengaat met haar gevoileerde voordracht.

Alles wat Joke Bruijs hier zingt, is al duizenden keren door anderen gezongen. En toch weet ze geregeld nieuw licht op die oude nummers te werpen. Zo krijgt het goudgerande ‘There’s no business like show business’ in haar jazzy versie verrassend spannende intervallen, terwijl ze de titelsong ‘Young at heart’ nog lichtvoetiger laat huppelen dan haar vele voorgangers deden. Het album is gekoppeld aan een jubileumconcert dat Joke Bruijs op 25 juni geeft in de Doelen in Rotterdam.