Golfer Tiger Woods ontnuchtert in cel

Tiger Woods is maandag vroeg in de ochtend in een politiecel beland nadat hij in de buurt van zijn woning in Florida was aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De Amerikaanse golflegende, 41 jaar oud inmiddels, werd na enkele uren weer vrijgelaten uit de gevangenis van Palm Beach, maar niet dan nadat de politie een foto had verspreid die was gemaakt na zijn arrestatie.

Woods ontkent dat er alcohol in het spel was. Hij stelt in een verklaring dat zijn lichaam onverwacht reageerde op medicijnen die hij voorgeschreven had gekregen van zijn artsen. De voormalige topgolfer, winnaar van veertien majors tussen 1997 en 2008, werd vorige week aan zijn rug geopereerd. Woods kampt al jaren met ernstige rugklachten. Mede daardoor liepen verschillende pogingen om terug te keren aan de wereldtop in het honderd.

„Ik had me niet gerealiseerd dat deze mix van medicijnen zo’n sterke invloed zou hebben”, aldus Woods in zijn verklaring. „Ik wil vanuit het diepst van mijn hart mijn excuses aanbieden aan mijn familie, vrienden en fans. Ik verwacht ook meer van mezelf.”

Woods, die in het verleden over verschillende periodes 683 weken de wereldranglijst aanvoerde, kwam sinds 2009 regelmatig in opspraak. In dat jaar leidde een reeks buitenechtelijke affaires tot het einde van zijn huwelijk met de Zweedse Eline Nordegren.

Door zijn blessures is Woods afgezakt naar plek 876 op de wereldranglijst. Desondanks verdiende hij in 2016 nog altijd 45,3 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro).