Sri lanka

Zwaarste overstroming in 14 jaar eist minstens 150 doden

Door modderstromen en aardverschuivingen als gevolg van twee dagen van extreme regenval in Sri Lanka zijn ten minste 151 mensen omgekomen, 111 mensen worden nog vermist. Zeker 95 mensen liggen in ziekenhuizen. Ook zouden er bijna een half miljoen mensen zijn geëvacueerd, meldt ChannelNewsAsia. Vooral het gebied rondom Kalutara is zwaar getroffen. Het leger en hulpinstanties proberen de getroffen gebieden te bereiken, maar vrezen vertraging door zware regenval die voor maandag is voorspeld. Ook de VN bieden inmiddels hulp met tenten en waterzuiveringstabletten. In het zuiden van Sri lanka worden bewoners gewaarschuwd voor aanvallen van krokodillen. Dit zijn de ergste overstromingen en aardverschuivingen sinds mei 2003. Toen kwamen er 250 mensen om. (NRC)