Sri lanka

Zwaarste overstroming in 14 jaar eist minstens 150 doden

Dodelijke modderstromen en aardverschuivingen zijn het gevolg van twee dagen zware regenval in Sri lanka. Vooralsnog zijn er 151 mensen omgekomen, worden er 111 mensen vermist en liggen er 95 in ziekenhuizen. Ook zouden er bijna een half miljoen mensen zijn geëvacueerd, meldt ChannelNewsAsia. Vooral het gebied rondom Kalutara is zwaar getroffen. Het leger en hulpinstanties proberen de getroffen gebieden te bereiken, maar vrezen vertraging door zware regenval maandag die voor maandag is voorspeld. Ook de VN biedt inmiddels hulp met tenten en waterzuiveringstabletten. In het zuiden van Sri lanka worden bewoners gewaarschuwd voor aanvallen van krokodillen. Dit zijn de ergste overstromingen en aardverschuivingen sinds mei 2003. Toen kwamen er 250 mensen om. (NRC)

    • Toef Jaeger