FilipPijnen

Ten minste 25 burgerdoden bij gevechten leger en IS militanten in Marawi

Acht geëxecuteerde mannen zijn zondag gevonden in een ravijn iets buiten de belegerde stad Marawi in het zuiden van de Filippijnen, meldt persbureau Reuters. Ze waren net als de meeste inwoners van Marawi op de vlucht voor islamistische militanten die sinds dinsdag in gevecht zijn met het Filippijnse leger. De mannen zijn door het hoofd geschoten, de handen waren op de rug gebonden en op de lichamen waren briefjes opgespeld met daarop woorden als ‘verrader' en 'huichelaar’. Dinsdag kondigde president Duterte de staat van beleg af in het zuiden van de Filippijnen. Sindsdien zijn er 100 doden gevallen, onder wie ten minste 25 burgers. De meesten hebben Marawi kunnen ontvluchten – 2000 inwoners kunnen geen kant op. (AP)