Eindhoven Airport

Ravage en stroomuitval na deels instorten parkeergarage

De ravage bij de parkeergarage in aanbouw.
De ravage bij de parkeergarage in aanbouw. Foto Rob Engelaar/ANP

Een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport is zaterdag aan het begin van de avond deels ingestort. De ravage was groot. Gewonden zijn niet gevallen. Eerder op de dag was nog gewerkt in het pand, maar iedereen was vertrokken.

Door de instorting viel op de luchthaven de stroom uit. Uitgaande vluchten vertrokken daardoor met vertraging. De stroomtoevoer kon later op de dag worden hersteld, waarna vliegverkeer en andere processen op de luchthaven in de loop van de avond weer op gang kwamen. Auto’s die vlakbij de garage geparkeerd stonden, konden pas zondag worden weggehaald.

De parkeergarage zou in juli opengaan. Onduidelijk is nog wie het onderzoek naar de oorzaak gaat leiden. Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project, de marechaussee gaat over de veiligheid in het gebied.

Het pand, dat eigendom wordt van de luchthaven, moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping zou plek komen voor achthonderd auto’s.

Volgens analisten van zakenbank KBC Securities kan de schade voor het beursgenoteerde bouwbedrijf BAM in het slechtste geval uitkomen op 10 tot 12 miljoen euro. De bouwkosten van de garage, annex busstation en horeca, bedragen zo’n 13 miljoen euro. (ANP)