Computerstoring

Ook maandag nog uitval van vluchten door storing in Londen

Twee dagen na een enorme computerstoring heeft luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) het vluchtschema nog steeds niet helemaal op orde. Op de Londense luchthaven Heathrow vallen maandag nog vluchten uit. Het gaat vooral om korteafstandsvluchten, meldde BA zondagnacht op Twitter. De meeste vluchten vanaf de Londense vliegvelden zullen volgens een normaal schema vliegen.

De computerstoring legde vrijdag en zaterdag de systemen van de Britse luchtvaartmaatschappij plat. Geen enkel vliegtuig van British Airways kon zaterdag vanaf London Heathrow en Gatwick opstijgen. Het zou niet om een cyberaanval gaan. Alle vluchten vanuit Heathrow en Gatwick werden geannuleerd omdat er vanwege de storing te lange rijen ontstonden. (NRC)