Kerber verrassend uitgeschakeld op Roland Garros

Kerber was als eerste geplaatst voor het toernooi. Ze verloor in de eerste ronde met twee sets van de Russische Makarova.

Foto Petr David Josek/AP

De Duitse Angelique Kerber is zondag in de eerste ronde van het tennistournooi Roland Garros verrassend uitgeschakeld. Ze was als eerste geplaatst voor het toernooi.

Twitter avatar rolandgarros Roland-Garros Shocker! 😱 Angelique Kerber becomes the first WTA No. 1 seed to lose in the first round of Roland-Garros. #RG17 https://t.co/iu4CrZNMPn

Kerber verloor van de Russische Ekaterina Makarova in twee sets met 6-2 6-2. Het is de eerste keer dat een vrouw die als eerste is geplaatst in de eerste ronde van het toernooi wordt uitgeschakeld.

Het was het tweede jaar op rij dat Kerber in de eerste ronde van het toernooi werd uitgeschakeld. Vorig jaar won de Nederlandse Kiki Bertens al verrassend van haar. Vorig jaar won Kerber wel de Australian Open en de US Open. Op Wimbledon haalde ze de finale.

Kerber is de nummer 1 van de wereld en speelde al negen keer eerder op Roland Garros. In 2012 bereikte ze in Parijs de kwartfinales. De Russische Makarova is de nummer 40 van de wereld en bereikte op Roland Garros twee keer de vierde ronde.