Tennis

Kiki Bertens finaliste na opgave van Japanse Doi

Kiki Bertens finaliste in Neurenberg
Kiki Bertens finaliste in Neurenberg Foto Daniel Karmann/DPA

Tennisster Kiki Bertens kan zaterdag haar titel verdedigen in het graveltoernooi van Neurenberg. Zij plaatste zich vrijdag voor de finale, nadat haar Japanse tegenstander Misaki Doi na de eerste set met een rugblessure had opgegeven. Bertens had die set met 6-2 gewonnen. Bertens speelt in de finale tegen de verrassende Tsjechische Barbora Krejcikova, die via het kwalificatietoernooi tot het hoofdschema was doorgedrongen. De nummer 254 van de wereldranglijst versloeg de Roemeense Sorana Cirstea in drie sets: 6-4, 4-6 en 6-0. Bertens (25) speelde twee keer eerder tegen de vier jaar jongere Krejcikova. In 2015 won ze op gravel in Polen (3-6, 6-1 en 6-1), maar op het hardcourt in Hobart was de jonge Tsjechische in datzelfde jaar de betere speelster: 6-4 en 7-6 (1). Bertens, de nummer negentien van de wereld, steekt in puike vorm. (ANP)