Reportage

Naar buiten

Open dag Bijenpark in West

Foto Getty Images/iStockphoto

Zondagmiddag is er open dag op het Nieuwe Bijenpark in groengebied De Tuinen van West (niet te verwarren met het Oude Bijenpark aan de Sloterweg). Beide tuinparken zijn aangelegd in Engelse landschapstijl, ruim van opzet, en met huisjes die nergens braaf in het gelid staan. Een hovenier, medewerkers van IVN en de Vogelwerkgroep Amsterdam geven rondleidingen en vertellen over de bomen en vogels die hier voorkomen; imkers geven uitleg over bijen en imkeren. Verder o.a. een stekjesbeurs, voorlezen door auteur Trudie Franc en gratis koffie, thee en limonade. Zelf rondwandelen langs de nu volop bloeiende tuinen kan ook. Zondag 28 mei, 14.00 - 17.00 uur, Nieuwe Bijenpark, Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4. www.bijenpark.nl