Reportage

Expositie

Kunstfotograaf Micky Hoogendijk

Foto Micky Hoogendijk, ‘Fortitudo’

Tot begin juli in museum Jan van der Togt in Amstelveen: Through the Eyes of Others, een expositie met foto’s van Micky Hoogendijk. Het is de eerste museale overzichtstentoonstelling van deze kunstfotograaf, met een overzicht van portretten „die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen”. In haar werk zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie terugkerende thema’s; „krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.” Hoogendijk is voortdurend op zoek naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal; „een zoektocht naar vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn”. T/m 9 juli, Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, Amstelveen. www.jvdtogt.nl