In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Op een plein voor een moskee in Banda Atjeh krijgen overtreders van sharia-wetten stokslagen. In de Indonesische provincie Atjeh, op Noord-Sumatra, geldt het islamitische sharia-recht. Deze man krijgt stokslagen omdat hij verdacht wordt van homoseksuele activiteiten.
Heri Juanda/AP
Met een doek proberen kinderen vissen te vangen in een stroompje bij Jalalabad in Afghanistan.
Noorullah Shirazada/AFP
Een geëmotioneerde president Rafael Correa op het moment dat hij wordt ontdaan van de presidentiële sjerp bij de inauguratie van zijn opvolger Lenin Moreno, woensdag in Quito, Ecuador.
Mariana Bazo/Reuters
De Chinese Go-speler Ke Jie in actie tijdens de wedstrijd tegen het kunstmatige intelligentie programma AlphaGo van Google in Wuzen, China.
Reuters
Een Syrisch kind speelt in het vluchtelingenkamp Ritsona in Griekenland.
Petros Giannakouris/AP
Jongens maken acrobatische sprongen in de township Khayelitsha, bij Kaapstad, Zuid-Afrika.
Mike Hutchings/Reuters
In Taiwan reed deze week vijf dagen een bus rond gevuld met planten; een concept voor de integratie van meer groen in de steden.
Tyrone Siu/Reuters
LeBron James van de Cleveland Cavaliers scoort in het duel tegen de Boston Celtics in de play offs van de Eastern conference van de NBA.
Ken Blaze/USA Today Sports
Hulpdiensten voeren een van de gewonden van de zelfmoordaanslag in de Manchester Arena weg. Bij de explosie tijdens een concert van Ariana Grande vielen maandagavond 22 doden en 59 gewonden.
Joel Goodman/REX/HH
Koningin Elizabeth II bezoekt een van slachtoffers van de aanslag in Manchester in het Royal Manchester Children's Hospital in Manchester.
Peter Byrne/Reuters
Luchtfoto van het Museumplein dat woensdagavond is volgestroomd met Ajax-fans tijdens de Europa League finale tegen Manchester United.
Paul Raats/ANP
De Europa League-finale wordt gewonnen door Manchester United. Coach José Mourniho wordt op de schouders genomen.
Phil Noble/Reuters
De kerstviering van Kimbanguïsten in Nkamba. De Kimbanguïstische Kerk is een onafhankelijke Afrikaanse christelijke kerk rond Simon Kimbangu (1887-1951) in Congo.
John Wessels/AFP
Paus Franciscus poseert woensdag met hoog bezoek uit de Verenigde Staten: president Trump en zijn vrouw Melania en dochter Ivanka.
Evan Vucci/AFP
Trainingssessie van Ferrari-coureur Sebastian Vettel in Monaco voor de Grand Prix Formule 1.
Valdrin Xhemaj/EPA
Een vioolspeler bij protesten in Caracas, Venezuela.
Federico Parra/AFP
Een jongen springt van een brug tijdens een mooie Hemelvaartsdag in de omgeving van Alkmaar.
Koen van Weel/ANP