Warme Hemelvaart Allemaal het water in

Foto’s Koen van Weel/ANP

Watersporters zoeken verkoeling op en in het water bij Alkmaar. Een lang weekend en temperaturen tot 25 graden – het was donderdag ruim voldoende om Nederland massaal naar kust en camping te krijgen. Dat leidde op veel wegen tot lange files. Zo was door een ongeluk op de A58 richting Zeeuwse kust lange tijd slechts één rijstrook beschikbaar. Tegen de middag stond het verkeer op 42 plaatsen stil en werd bijna 200 kilometer file geteld, een record voor Hemelvaart. Niet alleen in Nederland was het druk. In Frankrijk stond 1.068 kilometer file. Volgens de Verkeersinformatiedienst is dat een record; zelfs in de zomer stonden daar nooit zo veel auto’s vast.

De komende dagen wordt in Nederland opnieuw overlast voor het verkeer verwacht door werkzaamheden op A1, A4 en A6. Het goede weer houdt aan.