Vrije partnerkeuze Kritiek op postercampagne

foto Walter Herfst

De gemeente Rotterdam is woensdag een campagne gestart voor vrije partnerkeuze. Door de hele stad zijn posters aangebracht met zoenende koppels. Te zien zijn onder andere een islamitische vrouw met hoofddoek die een joodse man met een keppeltje kust. Ook zijn er twee zoenende vrouwen en etnisch gemengde stellen te zien. In Nederland is iedereen vrij om zijn partner te kiezen, is de boodschap. „Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet”, zegt integratiewethouder Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam.

De campagne leidt tot veel ophef. Nourdin el Ouali, voorman van de moslimpartij NIDA: „Deze campagne straalt ‘onze cultuur is de beste cultuur’ uit. Deze campagne is daarmee gericht aan Rotterdammers van niet-Nederlandse afkomst.”