Voetbal

MVV-Roda (0-0) gestaakt na supporters op het veld

MVV-fans bij het duel tegen Roda, dat een half uur werd gestaakt.
MVV-fans bij het duel tegen Roda, dat een half uur werd gestaakt. foto Marcel van Hoorn/ANP

Het eerste duel tussen MVV Maastricht en Roda JC om een plek in de eredivisie werd donderdagavond in Maastricht een half uur gestaakt. In de rust betraden supporters van beide clubs het veld. Ondanks smeekbeden van de MVV-spelers en de clubleiding weigerde een deel van de MVV-fans terug naar de tribune te gaan. Pas na een half uur besloot scheidsrechter Pol van Boekel de tweede helft alsnog te laten beginnen. De beladen Limburgse derby eindigde ondanks talloze kansen aan beide kanten in 0-0. Roda speelde voor het eerst onder de nieuwe trainer Huub Stevens, tijdelijk terug na het ontslag van zijn voorganger Yannis Anastasiou. Zondag in Kerkrade valt de beslissing welke Limburgse ploeg volgend seizoen naast VVV-Venlo zal uitkomen in de eredivisie. In het andere duel om promotie-degradatie won NAC in Breda met 1-0 van NEC. De return is zondag in Nijmegen. (ANP)