Trump is voor het eerst in het buitenland en dit zijn de beelden

Trumps eerste bezoek aan het buitenland als Amerikaanse president leverde opvallende beelden op.

Trump schudt de hand van de Franse president Macron tijdens de NAVO-minitop in Brussel.
Trump schudt de hand van de Franse president Macron tijdens de NAVO-minitop in Brussel. Foto Christian Hartmann/Reuters

Donald Trump begon soepel aan zijn eerste bezoek aan het buitenland als president van de Verenigde Staten. Veel mensen waren bang dat hij zondag in Saoedi-Arabië, het eerste land dat hij aandeed, de hele moslimwereld zou beledigen. Trump was echter op geen kwaad woord te betrappen. Sterker nog, hij deed zelfs een poging mee te doen tijdens een Saoedische dans:

Toegegeven, zijn meegereisde topadviseur Steven Bannon leek zich een stuk minder op zijn gemak te voelen tijdens het Saoedische ritueel:

Na Saoedi-Arabië stonden Israël en de Palestijnse gebieden op het programma. In Jeruzalem was het niet Trump zelf, maar zijn vrouw Melania die opzien baarde. Het wegslaan van Trumps hand bij aankomst op de luchthaven was een opvallende actie van de first lady:

Bezoek aan de paus

Na de rondreis door het Midden-Oosten bezocht Trump woensdag het Vaticaan voor onder meer een gesprek met paus Franciscus. Trump deed de paus daar boeken cadeau over Martin Luther King. Het voorval met zijn vrouw Melania in Israël bracht creatievelingen op het idee voor het volgende gifje:

Macron

Donderdag vloog Trump naar Brussel voor een NAVO-minitop. Hier pakte Trump een oude traditie op: een onderling wedstrijdje handjeknijpen met een hoogwaardigheidsbekleder - in het verleden werden onder meer de handen van de Japanse premier Shinzo Abe en Amerikaanse opperrechter Neil Gorsuch fijngeknepen.

Deze keer was de kersverse Franse president Emmanuel Macron het slachtoffer. Maar de Fransman bleek zich goed te hebben voorbereid op een ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot. Net als eerder de Canadese premier Justin Trudeau liet Macron zich niet door Trump van de wijs brengen. De Franse president hield de hand van Trump iets langer vast dan de Amerikaanse president prettig vond:

Toen Macron later op de dag bij het NAVO-hoofdkwartier Trump opnieuw dolde door niet direct op hem maar op de Duitse bondskanselier Angela Merkel af te lopen, werd het Trump te veel:

Dat Trump zich had voorgenomen om de regeringleiders in Brussel op de hoogte te stellen van zijn aanwezigheid, bleek wel toen hij de Montenegrijnse premier Dusko Markovic opzij duwde:

De duw leverde hilarische parodieën op sociale media op:

Vrijdag begint de G7-top op Sicilië.