Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Jonathan McIntosh
 1. Hoe een heldenverhaal veranderde in een getuigenis van moord

  Fotograaf Ali Arkady volgde wekenlang een speciale eenheid die in Irak vechtte tegen IS. Wat een heldenverhaal moest worden, eindigde in zijn getuigenis van moord, martelingen en verkrachtingen. Tip van correspondent Eva Oude Elferink.

 2. Trump brengt God de onderhandelingskamer in

  Correspondent Derk Walters las in een analyse van The Times of Israel over de manier waarop president Trump naar het Israëlisch-Palestijnse conflict kijkt. Wordt het traditioneel gezien als een conflict over land, Trump brengt God de onderhandelingskamer in.

 3. Weinig nieuws onder de zon

  Columnist Carolien Roelants ziet Thomas Lipmanns analyse van Trumps bezoek aan Riad als een nuttige aanvulling op alle aandacht voor Trump in Saoedi-Arabië. Als het puntje bij het paaltje komt, is er niet veel nieuws onder de zon.

 4. Wat het verhaal van ‘slaaf’ Lola losmaakte

  Nog een tip van correspondent Eva Oude Elferink. Het hartverscheurende verhaal van The Atlantic over de ‘slaaf’ van de (reeds overleden) journalist Tomas Pulido heeft heel wat teweeg gebracht. Eva Oude Elferink tipt met name deze reactie.

 5. Hoe is het nu met Aleppo?


  Hoe is het nu met een van de oudste steden ter wereld? Een verslaggever en fotograaf van The New York Times bezochten Aleppo. Ze troffen er grote verwoestingen, pessimisme en verwijten, maar ook veerkracht en de vastberadenheid om de stad te herbouwen. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.