Bertens behaalt opnieuw finale in Neurenberg

De titelverdedigster hoefde maar één set te winnen, omdat haar tegenstander Misaki Doi daarna met een rugblessure opgaf.

Kiki Bertens in actie in de halve finale van het toernooi in Neurenberg tegen de Japanse Misaki Doi.
Kiki Bertens in actie in de halve finale van het toernooi in Neurenberg tegen de Japanse Misaki Doi. foto Daniel Karmann/AP

Tennisster Kiki Bertens heeft voor het tweede jaar op rij de finale van het WTA-toernooi in het Duitse Neurenberg gehaald. De titelverdedigster plaatste zich voor de eindstrijd nadat haar tegenstander, de Japanse Misaki Doi, in verloren stand opgaf met een blessure.

Bertens zei in een reactie na de wedstrijd erg blij te zijn haar titel te kunnen verdedigen:

“Ik heb de laatste weken veel wedstrijden gespeeld dus ik kwam hier met veel zelfvertrouwen. De eerste set ging ok, maar was erg lastig, omdat Misaki heel agressief speelde. Gelukkig kon ik mijn eigen spel spelen en ging het aan het einde van de set beter.”

Twitter avatar NuernbergerCup NürnbergerCup “I am very proud to be back in the finals” @kikibertens #nuernbergercup #defendingchampion @WTA https://t.co/6lXg0f81wo

In goede vorm

Bertens, als eerste geplaatst na haar overwinning vorig jaar, had de eerste set al met 6-2 gewonnen en stond 0-1 achter in de tweede set. Doi liet zich nog behandelen aan een rugblessure, maar bleef te veel last houden en moest dus opgeven. Bertens treft in de finale de Roemeense Sorana Cirstea of de Tsjechische Barbora Krejcíková.

Bertens steekt sinds het gravelseizoen is begonnen in goede vorm. Zo behaalde ze op de zwaarbezette toernooien van Madrid en Rome respectievelijk de kwart- en halve finale. Vorig jaar bleek haar titel in Neurenberg de opmaat voor een spectaculaire halve finaleplaats op Roland Garros, waarin ze verloor van de uiteindelijke winnares Serena Williams.

Lees ook: Krijger Kiki, boegbeeld van het Nederlandse tennis