Basketbal

Derde finale op rij Cavaliers-Warriors

De basketballers van Cleveland Cavaliers hebben voor het derde jaar op rij de finale gehaald van de NBA. De titelverdediger schakelde donderdag (plaatselijke tijd) in de halve finales van de play-offs Boston Celtics uit. Met een duidelijke zege van 135-102 zetten de Cavaliers de eindstand in de best-of-sevenserie op 4-1. Tegenstander in de finale is voor het derde jaar op rij Golden State Warriors, dat ongeslagen de play-offs doorliep. Het eerste finaleduel is op 1 juni in Oakland, de thuisbasis van de ploeg rond sterspelers Stephen Curry en Kevin Durant. LeBron James, de absolute vedette van de Cavaliers, maakte 35 punten in de vijfde ontmoeting met de Celtics en hij passeerde daarmee Michael Jordan als topschutter aller tijden in de NBA play-offs. (ANP)