Zwemles

Werkstraffen geëist voor verdrinking Syrisch meisje

Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen van 120 uur geëist tegen drie badmeesters en twee leerkrachten wegens de dood van een Syrisch meisje. Ze verdronk in een zwembad in Rhenen tijdens schoolzwemmen. Volgens het OM zijn de vijf hieraan schuldig door hun onoplettendheid en onvoorzichtigheid. De 9-jarige Salam verdronk vorig jaar september tijdens haar vierde zwemles in Rhenen. Ze werd pas gemist toen kinderen en leerkrachten wilden vertrekken. Haar lichaam werd op de bodem van het diepe bad gevonden, waar ze niet had mogen komen. Het OM neemt het badmeesters en begeleiders vooral kwalijk dat zij tevoren geen heldere afspraken hebben gemaakt over toezicht, terwijl bekend was dat Salam niet of nauwelijks kon zwemmen. De rechter doet op 6 juni uitspraak. (NRC)