Maatregel wethouder

Gemeentelijke zwembaden Den Haag voeren pasjessysteem in om overlast tegen te gaan

Foto ANP

In alle gemeentelijke zwembaden in Den Haag wordt een pasjessysteem ingevoerd, waarbij toegangspasjes gekoppeld zijn aan een identiteitsbewijs. Daardoor wordt het makkelijker specifieke badgasten de toegang te ontzeggen. Dat schrijft wethouder Rabin Baldewsingh van sport (PvdA) in een brief die dinsdag naar de gemeenteraad is verstuurd. Aanleiding voor invoering van dit pasjessysteem is de overlast door groepen jongeren in het Haagse Zuiderparkbad. De overlast werd vorige maand aangekaart in een anonieme brief die oud-medewerkers naar de lokale media en politiek stuurden. Baldewsingh meldt in de brief dat sinds 1 januari 2015 in het zwembad 48 incidenten bij de politie zijn gemeld, waaronder gevallen van aanranding en diefstal. (NRC)