DNA

Groot verwantschapsonderzoek in moordzaak-Nicky Verstappen

Met het grootste DNA-verwantschapsonderzoek in de geschiedenis wil het Openbaar Ministerie in Limburg een doorbraak forceren in de zaak-Nicky Verstappen. De destijds 11-jarige jongen uit Heibloem verdween in augustus 1998 tijdens een kamp met dorpsgenootjes op de Brunssumerheide en werd een dag later vlakbij dat kamp dood teruggevonden. Justitie wil zo’n 15.000 mannen in Heibloem en omstreken en de omgeving van Brunssumerheide oproepen voor het onderzoek. Zij kunnen op basis van vrijwilligheid een kleine hoeveelheid erfelijk materiaal afstaan. Dat wordt daarna vergeleken met „een duidelijk DNA-spoor” dat justitie in deze zaak heeft. Het onderzoek kan direct tot een match leiden, als de dader meedoet, of indirect op een dader wijzen als verwanten deelnemen. (NRC)