CDA stemt in

Eerste Kamer steunt verdrag over samenwerken met Oekraïne

Het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne krijgt ook de steun van de Eerste Kamer en kan daardoor in werking treden. De CDA-fractie, van belang voor de benodigde meerderheid, zal het kabinetsvoorstel „in ruime meerderheid” steunen, aldus senator Ben Knapen. Eerder stemde de CDA-fractie in de Tweede Kamer tegen. Ook de fractie van de ChristenUnie steunt het voorstel en stemt daarmee eveneens anders dan de partijgenoten in de Tweede Kamer. Vorig jaar april zei een meerderheid van de opgekomen kiesgerechtigden in een referendum ‘nee’ tegen het samenwerkingsakkoord met Oekraïne. Het kabinet kwam vervolgens met een aanvullende verklaring op het Verdrag. Daarmee stemde de Tweede Kamer en nu ook de Eerste Kamer in. (NRC)