Noodmaatregel

ProRail liet trein expres ontsporen om ongeluk te voorkomen

Een trein die vrijdag bij station Ede-Wageningen was ontspoord, werd bewust van het spoor afgestuurd. Dat bevestigt ProRail na berichtgeving van De Gelderlander. De trein reed met lage snelheid richting het hoofdspoor terwijl dit nog niet was vrijgegeven. Om een eventueel ongeluk te voorkomen, trad een automatische beveiligingsmaatregel in werking die de trein door middel van een wissel van het spoor stuurde. Een woordvoerder van ProRail zegt blij te zijn „dat de trein niet op het hoofdspoor terecht is gekomen”. Bij de ontsporing raakte niemand gewond. Reizigers zouden de ontsporing hebben vergeleken met het rijden over een hobbel. Volgens de woordvoerder is de maatregel „veilig voor reizigers en loopt het materiaal zo min mogelijk schade op”. (NRC)