Jemen

Cholera-epidemie eist 250 levens, ziekte verspreidt zich snel

Het door oorlog geteisterde Jemen is getroffen door een cholera-epidemie, die al aan zo’n 250 slachtoffers het leven heeft gekost. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verspreidt de ziekte zich verontrustend snel. In de hoofdstad Sana’a, die het sterkst is getroffen, hebben de Houthi’s die er de dienst uitmaken, de noodtoestand uitgeroepen. Nevio Zagaria, de WHO-vertegenwoordiger in Jemen, verklaarde eind vorige week dat er al 23.500 gevallen zijn geregistreerd. Binnen enkele maanden kan dit tot 300.000 stijgen, vreest hij. Door de oorlog is de toch al gebrekkig ontwikkelde medische infrastructuur van Jemen ernstig aangetast. Tweederde deel van de bevolking heeft bovendien geen toegang tot veilig drinkwater, waardoor de cholera snel om zich heen kan grijpen. (NRC)