Initiatiefwetsvoorstel

Correctief referendum verder weg zonder steun PvdA en GroenLinks

Er komt geen bindend referendum. Na de PvdA heeft ook GroenLinks haar steun aan een initiatiefwetsvoorstel hiertoe ingetrokken. Alleen de handtekening van D66 staat er nu nog onder. Daarmee is een tweederde meerderheid die het voorstel nodig heeft in de Kamer uit het zicht. Dat meldden PvdA en GroenLinks maandag na berichtgeving van tv-programma Nieuwsuur. De PvdA was eerste indiener van het voorstel, maar de leden schrapten het zogeheten correctief referendum in januari uit het verkiezingsprogramma. Daar heeft de fractie in de Kamer nu de consequentie uit getrokken. „Nu de PvdA als eerste indiener niet langer het initiatief neemt, is een meerderheid verder uit zicht. Daarom hebben wij besloten niet langer actief het initiatief te nemen”, aldus Nevin Özütok van GroenLinks. (ANP)