Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder Gilde

De verkoopsom van de overname van Leen Bakker is niet bekendgemaakt.

Een vestiging van Leen Bakker in Zoetermeer.
Een vestiging van Leen Bakker in Zoetermeer. Foto Lex van Lieshout/ANP

Blokker Holding verkoopt de woonwarenhuisketen Leen Bakker definitief aan investeerder Gilde Equity Management(GEM). Dat meldt Blokker dinsdag. Afgelopen vrijdag berichtte het Financieele Dagblad(FD) al dat Leen Bakker aan Gilde verkocht zou worden. Het is niet bekend voor welk bedrag het bedrijf verkocht is.

Leen Bakker heeft in Nederland 115 vestigingen. In totaal heeft het concern 170 vestigingen. De overige vestigingen zitten op de Antillen en in België en Luxemburg. Leen Bakker heeft ruim 2.000 werknemers. Of en hoeveel banen er bij de woonketen zullen verdwijnen is onbekend.

Lees ook over de ontmanteling van Blokker: Winkelketens te koop

Ontmanteling

Vorige week maakte Blokker bekend dat het zich in de toekomst alleen gaat richten op de Blokker-winkels, gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen. Het concern maakte bekend dat alle andere merken zoals Intertoys, Leen Bakker, Xenos en Big Bazar zullen worden verkocht. Door de reorganisatie verdwijnen naar verwachting 1.900 banen bij Blokker.

Gilde Equity Management investeert in bedrijven in de voedingssector, klus- en huishoudsector. De investeringsmaatschappij ontstond toen Gilde zich in 1996 opsplitste in drieën: GEM, Gilde Healthcare en Gilde Buyout. Gilde is eigenaar van onder andere Dunlop, Peijnenburg en Kwantum.