virtuele munt

Bitcoin-koers doorbreekt voor het eerst grens van 2.000 dollar

De virtuele munt bitcoin is sinds zondag voor het eerst meer dan 2.000 dollar waard. Omgerekend levert een bitcoin daarmee zo’n 1.785 euro op, zo blijkt uit koersoverzichten op ruilmarkten voor digitale valuta. In 2013 brak het elektronische betaalmiddel, dat bestaat sinds 2009, voor het eerst door de grens van duizend dollar. Daarna zakte de koers in. Waardeverschillen van enkele tientjes op een dag zijn niet ongebruikelijk. De bitcoin werd begin dit jaar weer verhandeld voor zo’n duizend dollar, omdat de munt een gewild beleggingsobject werd vanwege de politieke en economische onzekerheid in de wereld. De koers steeg ook omdat sommige overheden de bitcoin als wettelijk betaalmiddel gingen erkennen, waaronder Japan. (ANP)