tennis

Zverev troeft Djokovic af in finale van Masters-toernooi in Rome

Het Duitse talent Alexander Zverev heeft zondag het grootste succes uit zijn loopbaan behaald. De twintigjarige tennisser versloeg in de finale van het Masters-toernooi van Rome de Serviër Novak Djokovic in twee sets: 6-4 en 6-3. Zverev had zaterdag de Amerikaan John Isner uit de finale gehouden, terwijl Djokovic in zijn halve finale korte metten maakte met het Oostenrijkse talent Dominic Thiem. Voor Zverev was het zijn derde toernooizege van dit jaar. Eerder won hij in München en Montpellier. Bij de vrouwen maakte de Oekraïense Elina Svitolina een einde aan een sterke reeks van Simona Halep op gravel. De Roemeense, zaterdag in de halve finales nog te sterk voor Kiki Bertens, had vorige week het toernooi van Madrid gewonnen. Maar in de finale in Rome was Svitolina in drie sets te sterk: 4-6, 7-5 en 6-1. (ANP)