IJshockey

Zweedse ploeg onttroont favoriet Canada als wereldkampioen na shoot-outs in finale

Foto Reuters

Zweden is zondagavond wereldkampioen ijshockey geworden. In Keulen versloegen de Zweden favoriet Canada in de finale met 2-0 in de shoot-outs, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd. Rusland had eerder op de dag brons veroverd na een zege op Finland (5-3). Nadat Victor Hedman de Zweden aan het eind van de tweede periode op voorsprong had gebracht, maakte Ryan O’Reilly in de derde periode gelijk. In de verlenging werd niet meer gescoord. In de shoot-outs werd goalie Henrik Lundqvist de held van Zweden. Hij bracht drie reddingen. Nicklas Bäckström en Oliver Ekman-Larsson scoorden wel. Voor Zweden is het de eerste wereldtitel sinds 2013, de tiende in totaal. Canada werd 26 keer wereldkampioen, waaronder de laatste twee jaar. (ANP)