Handboogschieten

Wijler verrast bij zijn debuut in wereldbeker met gouden plak

Handboogschutter Steve Wijler heeft bij zijn debuut in de wereldbeker gestunt met een gouden medaille. De twintigjarige Nederlander won zondag de finale van de World Cup in Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin. Wijler toonde in Shanghai geen ontzag voor zijn tegenstanders. Hij rekende in de kwartfinale af met Atanu Das uit India. Indrukwekkend was zijn 6-2 zege in de halve finales op de Zuid-Koreaan Im Dong-hyun, drievoudig medaillewinnaar op Olympische Spelen. Ook in de finale tegen viervoudig wereldkampioen Kim bleef Wijler kalm. „Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen”, zei Wijler op de website van de mondiale boogschuttersbond. „Ik had de hoop bij de beste 32 te eindigen, dan was ik al tevreden geweest. Dus dit is wel heel bijzonder.” (ANP)