Eredivisie

AZ en FC Utrecht plaatsen zich voor finale play-offs

De finale van de play-offs om Europees voetbal gaat tussen AZ en FC Utrecht. De eerste wedstrijd is komende donderdag in Alkmaar, waarna zondag de beslissing valt in Utrecht. De winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde van de Europa League. AZ won zaterdag op eigen veld de return tegen FC Groningen met 4-1, nadat de ploeg van coach John van den Brom het eerste duel met dezelfde cijfers had gewonnen. De achttienjarige Calvin Stengs viel op bij AZ met een assist en rake kopbal. Wout Weghorst en Joris van Overeem (twee keer) maakten de overige goals. FC Utrecht was zaterdag in de return met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen, na de uitzege in het eerste duel. Ramon Leeuwin opende de score voor Utrecht; Richairo Zivkovic maakte nog voor de rust de 2-0. Reza Ghoochannejhad scoorde vanaf de strafschopstip tegen, maar verder kwam Heerenveen niet. (ANP)