De tranen van Huntelaar en de goals van Gini, Arjen en Babel

Veel Nederlandse actie in wat voor velen de laatste speeldag van het seizoen was. Tussen de Hollandse bedrijven door werden ook nog mooie goals gemaakt.

Dit weekend nam Klaas Jan Huntelaar afscheid van Schalke 04. Dat viel ‘m zwaar. De Hunter is echter nog niet klaar, wat wel gezegd kan worden van onder meer Francesco Totti, Philipp Lahm en Xabi Alonso die allen hun laatste duel speelden dit weekend.

Ryan Babel beleeft toch wel een bizar seizoen, zo niet een compleet bizarre carrière. Begin dit seizoen zonder club, dan een kans bij La Coruña waar hij vier goals en vijf basisplaatsen noteerde. In de winter aangetrokken door Besiktas - voor wie hij dit weekend weer scoorde - en daar zeer waarschijnlijk de Turkse landstitel winnen. Zien we hem, gezien Dick Advocaat’s link met de Super Lig, binnenkort ook weer bij Oranje?

Arjen Robben scoorde ook weer. En ja, wéér was het een trademark goal. Robben (33) speelde dit seizoen 26 Bundesliga-duels was daarin goed voor 13 goals en 12 assists. Begeisterung.

En Gini Wijnaldum hielp Liverpool aan het felbegeerde ticket tot de voorronde van de Champions League. Ook Jürgen Klopp kon zijn goal waarderen.

3. David Timor Copovi (LEGANES v Alaves 1-1)

Voortgekomen uit de voetbalschool van Valencia kwam het bij Los Che nooit tot een doorbraak. Niet zo gek ook; in die tijd kende het eerste nog lieden als Juan Mata, Joaquín, David Silva en zelfs Hedwiges Maduro die in de linie van Timor speelden. Het werd dus uiteindelijk Leganes voor hem. Ach, en daar kan het ook:

2. Lionel Messi (FC BARCEONA v Eibar 4-2)

De titel ging dan wel naar Real Madrid (voor het eerst sinds 2012) maar als er een iemand is die onverstooord z’n klasse kan en wil blijven tonen, is dat Messi wel. Het ging niet vanzelf; Eibar kwam op 0-2 door onder meer een fraaie goal van Inui. Maar diep in blessuretijd kwam daar dan toch de handtekening van Messi:

1. Pierre-Emerick Aubameyang (DORTMUND v Bremen 2-1)

Met 31 goals eindigde hij dit weekend als topscorer van de Bundesliga. Eentje meer dan Robert Lewandowski. En dat was - sinds Dieter Müller van de 1. FC Köln - precies 40 jaar geleden: een speler met meer dan dertig goals in de Bundesliga. Komende zomer samen met Kylian Mbappé (AS Monaco) ongetwijfeld lijdend voorwerp in een langslepende transfersaga.