Autosport

Franse coureur Bourdais na zware crash met succes geopereerd

De Franse autocoureur Sébastien Bourdais is zondag succesvol geopereerd na zijn zware crash in de kwalificaties van de Indianapolis 500. Daarbij had de 38-jarige Bourdais breuken aan zijn bekken en heup opgelopen. „De operatie is goed gegaan”, zei medisch directeur Geoffrey Billows van de IndyCar in een verklaring. De Fransman raakte zaterdag zwaargewond toen hij met een snelheid van 300 kilometer per uur met zijn Honda in een muur reed bij de tweede bocht van het circuit van Indianapolis. Bourdais behoorde tot de kanshebbers op de zege in de befaamde Indy 500, die komende zondag wordt verreden. Ook Formule 1-coureur Fernando Alonso doet mee. Bourdais won dit jaar de openingsrace van de Indycar Series en was vrijdag de snelste in de training, met ruim 370 kilometer per uur. (Reuters)