Aan het roer

‘Topman Amerikaans autoconcern Ford ontslagen’

Topman Mark Fields moet het veld ruimen bij het Amerikaanse autoconcern Ford Motor. Dat berichten Amerikaanse media maandag op basis van ingewijden. Naar verluidt zal Ford het vertrek van Fields, evenals personeelswisselingen op andere topposities, later maandag bekendmaken. Onder Fields, die pas drie jaar de hoogste baas is bij Ford, verloor het aandeel meer dan 30 procent en aandeelhouders worden ongeduldig, temeer omdat concurrent General Motors veel beter presteert. Een opvolger zou ook al zijn gevonden: James Hackett. Hij zwaait nu de scepter bij het onderdeel Ford Smart Mobility en leidt daar de ontwikkeling naar zelfrijdende auto’s. Eerder werkte hij bij kantoormeubelfabrikant Steelcase, die hij nieuw leven wist in te blazen. (NRC)