Real Madrid pakt eerste Spaanse titel in 5 jaar

De Madrilenen wonnen van Malaga (0-2) en hielden daarmee FC Barcelona op afstand. In Italië mocht Juventus het zesde kampioenschap op rij bijschrijven.

Madrilenen Karim Benzema (links), Sergio Ramos (midden) en Luka Modric (rechts) zondag tijdens de wedstrijd tegen Malaga.
Madrilenen Karim Benzema (links), Sergio Ramos (midden) en Luka Modric (rechts) zondag tijdens de wedstrijd tegen Malaga. Foto Juan Medina/Reuters

Real Madrid is zondag voor het eerste sinds 2012 weer kampioen van Spanje geworden. De ploeg van coach Zinedine Zidane versloeg Malaga met 0-2 en dat was voldoende voor de titel in de Primera Division. Nummer twee FC Barcelona won zelf moeizaam met 4-2 van Eibar.

Het scenario vooraf was helder: één punt was voldoende voor de eerste titel in vijf jaar voor de Madrilenen. Net zoals bij Feyenoord vorige week, viel ook in de kampioenwedstrijd van Real al vroeg een bevrijdend eerste doelpunt. Al binnen 90 seconden zette sterspeler Cristiano Ronald het team op voorsprong. Een benutte rebound in de 52ste minuut door Karim Benzema maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde.

FC Barcelona daarentegen wist dat het zelf moest winnen van Eibar en hopen op een misstap van Real Madrid. De ploeg van Luis Enrique wist ternauwernood aan die eerste opdracht te voldoen, maar de titel kwam door de Madrileense overwinning nooit in zicht. Takashi Inui zette Eibar op een 0-2 voorsprong, maar onder meer Lionel Messi en Suarez voorkwamen een blamage tegen de Spaanse subtopper.

Twitter avatar realmadrid Real Madrid C. F. LaLiga CHAMPIONS 🇪🇸🏆
Málaga 0-2 Real Madrid
@cristiano 2’
@Benzema 55’ #33Ligas #HalaMadrid https://t.co/VErQXCITYS

Juventus wint titel in Italië

De Italiaanse voetbalclub Juventus is zondag voor de zesde keer op rij kampioen geworden van de Serie A. Thuis tegen Crotone werd met 3-0 gewonnen, waardoor De Oude Dame met nog één wedstrijd te gaan niet meer ingehaald kan worden door nummer twee AS Roma.

Doelpuntenmakers aan de kant van Juventus waren zondag Mario Mandzukic (van dichtbij ingeschoten, Paulo Dybala (een vrije trap van 25 meter) en Alex Sandro (een kopbal). Zij zorgden ervoor dat Juventus op 88 punten komt, vier meer dan AS Roma, dat zaterdag in een spectaculair duel wel nog met 3-5 won van Chievo.

Het is voor Juventus het 33ste kampioenschap. De ploeg is daarmee recordhouder in Italië, voor AC Milen en Inter Milan, die ieder achttien titels behaalden. Naast de winst van de Serie A won de Italiaanse recordkampioen zich al eerder voor het derde jaar op rij van de Italiaanse beker. Daar kan binnenkort nog een derde beker bijkomen. Juventus speelt op 3 juni in Cardiff in de finale van de Champions League tegen Real Madrid.