vacature ziekenhuis

Staatssecretaris Van Rijn kandidaat- bestuursvoorzitter Reinier Haga Groep

Staatssecretaris Van Rijn (Zorg, PvdA) is de gedoodverfde kandidaat om bestuursvoorzitter te worden van het Haagse fusieziekenhuis Reinier Haga Groep. Dat stellen diverse ingewijden.

Het ziekenhuis (800 miljoen omzet, 7.500 werknemers) is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland, dat is ontstaan uit een bundeling van het Haagse Haga Ziekenhuis, het Reinier de Graaf Ziekenhuis (Delft en Voorburg) en het Langeland (Zoetermeer). Het ziekenhuis is al langer op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Doordat de bewindspersonen van het kabinet VVD-PvdA pas een nieuwe baan kunnen accepteren als een nieuw kabinet aantreedt, is het arbeidscontract formeel nog niet getekend. Het ziekenhuis ontkent formeel een overeenkomst. Van Rijn heeft echter naar verluidt als kandidaat al diverse gesprekken gevoerd bij Reinier Haga. (NRC)