Ronde van Italië

Vierde ritzege Fernando Gaviria

De Colombiaan Fernando Gaviria heeft vrijdag ook de dertiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. Het was de laatste vlakke rit, van Reggio Emilia naar Tortona over 167 kilometer. Voor sprinter Gaviria (22), die rijdt voor Quick-Step, was het de tweede ritzege op rij en de vierde in totaal deze Giro. Drie koplopers reden een groot deel van de dag voorop: de Sloveen Matej Mohoric, de Rus Pavel Broett en de Italiaan Vincenzo Albanese. Echt groot werd de marge nooit en op 22 kilometer voor de streep was het gedaan met de vlucht. De leidende positie van Tom Dumoulin kwam geen moment in gevaar. Hij heeft een voorsprong van 2.23 minuten op de Colombiaan Nairo Quintana. Bauke Mollema staat derde. Zaterdag is een rit met aankomst bergop. (ANP)