In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Alles over fotografie vind je voortaan op onze fotografiepagina In Beeld.
Donderdag herdacht Cambodja met Dag van de Woede de wreedheden van het Rode Khmer regime in de jaren 70. Bij het Choeung Ek Killing Fields Memorial in Phnom Penh verbeelde een groep studenten de gewelddadigheden.
Tang Chhin Sothy/AFP
Wielrenner Tom Dumoulin won woensdag de tijdrit in de elfde etappe van de Giro d'Italia en behaalde daarmee de roze leiderstrui in het algemeen klassement.
Alessandro Di Meo/ANSA via AP
Soldaten van het Soedanese Volksbevrijdingsleger (SPLA) vieren de muiterij in het Soedanese leger in 1983. De opstand leidde tot een meer dan twintig jaar durende burgeroorlog die eindigde met de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan in 2011.
Albert Gonzalez Farran/AFP
Bij een brand in de Mercado Oriental, een van de grootste markten in Midden-Amerika in Managua, Nicaragua brandden 25 winkels compleet af.
Inti Ocon/AFP
Een paard Republikeinse Garde steigert in de stoet van de nieuwe Franse president Macron op de Champs-Elysees in Parijs. Zondag 14 mei werd Emanuel Macron geïnstalleerd als president van Frankrijk.
Michel Euler/Reuters
Op zijn eerste werkdag als president van Frankrijk bracht Macron een bezoek aan bondskanselier Angela Merkel in Berlijn.
Hannibal Hanschke/Reuters
Davi de Oliveira Moreira is Sereio (meerman in het Portugees) en poseert bij Ipanema in Rio de Janeiro.
Yasuyoshi Chiba/AFP
Palestijnse betogers zoeken dekking bij een confrontatie met Israëlische veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever. De protesten markeerden de 69ste herdenking van Nakba (catastrofe in het Arabisch), de geboorte van de staat Israël.
Abbas Momnai/AFP
Een fietser rijdt door bloeiende koolzaadvelden op een zonnige en warme woensdag in Beieren.
Christof Stache/AFP
Vluchtelingen uit Zuid-Soedan in het opvangkamp van de UNHCR in al-Algaya in Soedan.
Ashraf Shazly/AFP
Voor de zevende week op rij werd in Caracas geprotesteerd tegen de regering van president Maduro en de economische crisis.
Federico Parra/AFP
Leden van een militaire band rusten uit voorafgaand de ontvangstceremonie van de Argentijnse president Macri in Beijing China.
Damir Sagolj/Reuters
Colombia wordt sinds maart geteisterd door hevige regenval en overstromingen. Deze man waadt door zijn huis in Cali.
Luis Robayo/AFP
Dansers getooid met reigerpakken lopen in een parade door Tokio voorafgaand aan het jaarlijkse Sanja Festival.
Eugene Hoshiko/AP
Voor het Australische marineschip HMAS Canberra wordt bij het Andrew 'Boy' Charlton zwembad in Sydney een modeshow gelopen van het modelabel Katama van de Amerikaanse ontwerper Garrett Neff.
Jason Reed/Reuters
Woensdag was de laatste dag dat er in Iran campagne gevoerd mocht worden voor de presidentsverkiezingen die vrijdag plaatsvonden. Deze vrouw deelt flyers uit van de zittende president Rouhani.
Ebrahim Noroozi/AP
Bij het Griekse parlement in Athene werd geprotesteerd tegen de laatste bezuinigingsmaatregelen van de regering.
Costas Baltas/Reuters
President Donald Trump salueert bij een ceremonie op de U.S. Coast Guard Academy in New London, Connecticut.
Susan Walsh/AP
Een aapje zoekt verkoeling in een vijver. In Allahabad in India werden deze week temperaturen gemeten van 47 graden.
Sanjay Kanojia/AFP
Op het Filmfestival van Cannes verscheen de Israëlische minister van Cultuur Miri Regev op de rode loper in een witte jurk met op de zoom een panorama van de oude stad Jeruzalem. ‘Dit jaar vieren we de vijftigste verjaardag sinds de bevrijding en hereniging van Jeruzalem’, zei ze. Het politieke statement is omstreden omdat veel landen vinden dat Israël Oost-Jeruzalem bezet.
Antonin Thuillier/AFP