Auto’s

Britse autofabrikant Aston Martin overweegt gang naar de beurs

De Britse bouwer van luxe auto’s Aston Martin overweegt naar de beurs in Londen te gaan. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen laat Aston Martin zich inspireren door het succes op de beurs van het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari, dat in 2015 een notering kreeg. Mogelijk kan volgend jaar al een gang naar de aandelenmarkt worden gemaakt door Aston Martin. Het ruim honderd jaar oude Aston Martin is grotendeels in handen van investeerders uit Italië en Koeweit. De waardering van het autobedrijf zou rond de 3 miljard dollar moeten liggen. Aston Martin verkoopt jaarlijks circa 4.000 luxueuze sportwagens. Het bedrijf verkoopt verder onder meer ook kleding, handtassen en accessoires als pennen, bekers, manchetknopen en miniatuurauto’s. (ANP)