Stanley Greene (1949-2017)

Conflictfotograaf Greene overleden

De Amerikaanse fotograaf Stanley Greene (1949-2017) is vandaag overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van NOOR, het internationale fotoagentschap waar Greene aan was verbonden. Greene, die meerdere malen werd bekroond waaronder met een World Press Photo Award, fotografeerde veel in conflict- en oorlogsgebieden, waaronder Irak, Rwanda en Soedan. Hij werd het meest bekend door zijn verslaggeving van het conflict in Tsjetjenië vanaf 1994, waarvan zijn werk werd samengebracht in het boek Open Wound (2004). Zijn werk verscheen in bladen als New York Times Magazine, Newsweek en Paris Match. In 2008 maakte Greene bekend dat hij besmet was met het Hepatitis C-virus, dat hij volgens eigen zeggen had opgelopen in Tsjaad. De afgelopen jaren werkte Greene vanuit Parijs. (NRC)