Machtsvertoon

VS sturen tweede vliegdekschip naar het Koreaanse schiereiland

De Amerikaanse marine heeft een tweede vliegdekschip in de richting van het Koreaanse schiereiland gestuurd voor manoeuvres. Het nieuwe machtsvertoon van de VS is een reactie op de jongste raketlancering van Noord-Koream afgelopen weekend. Bronnen binnen de Amerikaanse marine hebben aan CNN en het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap bevestigd dat de USS Ronald Reagan, met ruim 4.500 bemanningsleden en zestig vliegtuigen aan boord, zich binnenkort bij de USS Carl Vinson zal voegen. Dat laatste vliegdekschip werd begin april naar het Koreaanse schiereiland gestuurd. Hoe lang de twee schepen patrouilles uit zullen voeren is niet bekend. Op termijn is het de bedoeling dat de Ronald Reagan de missie van de Carl Vinson overneemt. (NRC)