Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto en artwork seiLeise
 1. Een aangrijpend verhaal over familieslaaf Lola


  The Atlantic brengt het meest aangrijpende, verdrietige maar ook meest prachtig opgeschreven verhaal dat correspondent Eva Oude Elferink in tijden las. Over het donkere familiegeheim van deze (inmiddels overleden) Filippijnse journalist: hun familieslaaf Lola.

 2. Als de wereld wordt geregeerd door een kind

  David Brooks, columnist van The New York Times, schreef naar aanleiding van de moeizame week van Trump een vernietigende beschouwing over het gedrag van de president. Volgens Brooks is hij te incompetent om zijn eigen incompetentie te zien. Tip van redacteur Frank Kuin.

 3. Hoe asielzoekers en locals in Weimar integreren

  Indrukwekkende productie, maar ga er wel even goed voor zitten, tipt redacteur Jacco Hupkens. The New York Times hing maandenlang rond tussen asielzoekers en locals in het Duitse stadje Weimar, om te kijken hoe die twee groepen integreren.

 4. Een oud-klasgenoot interviewt de extreem-rechtse Richard Spencer

  Graeme Wood spreekt in een longread van The Atlantic zijn oud-klasgenoot Richard Spencer, de extreem-rechtse directeur van het National Policy Institute. Hij is de man die naar eigen zeggen de term alt-right muntte en bekend werd door de Heil Trump-toespraak. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

  Lees hier: His Kampf
 5. Onthoofdingen en verminkingen in het Indus-gebied

  Onthoofdingen en verminkingen van tegenstanders zijn géén oeroude traditie in de millennia-oude beschavingen van het Indus-gebied, schrijft The New York Times. Toch dreigen ze vaste prik te worden onder de tienduizenden troepen die er zijn gelegerd. De haren van correspondent Joeri Boom gingen door het stuk overeind staan.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.