Waïl el A.

Terreurverdachte opgepakt op luchtmachtbasis Volkel

De marechaussee heeft op luchtmachtbasis Volkel de veroordeelde terreurverdachte Waïl el A. aangehouden. Dat bevestigen het Openbaar Ministerie en het ministerie van Defensie na berichtgeving van RTL Nieuws. De man is veroordeeld omdat hij zich probeerde aan te sluiten bij een terroristische organisatie in Syrië. Hij werkte op de basis voor een extern bedrijf, dat graafwerkzaamheden uitvoerde. Volgens RTL Nieuws werd Waïl el A. op 10 mei opgepakt nadat hij geprobeerd had foto’s te maken op de basis. Defensie bevestigt dat El A. door zijn gedrag was opgevallen bij de beveiliging, maar kon niet zeggen waarom. Het OM kon dat evenmin bevestigen. Het liet wel weten dat de 19-jarige Arnhemmer vrijdag is vrijgelaten, omdat niet bleek dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd of had willen plegen. (NRC)