Van Gerwen wint Premier League Darts

Hij speelde in de finale tegen Peter Wright en wist een ruime achterstand van 7-2 in te halen.

Michael van Gerwen tijdens zijn partij tegen Phil Taylor tijdens de Premier League Darts in Ahoy.
Michael van Gerwen tijdens zijn partij tegen Phil Taylor tijdens de Premier League Darts in Ahoy. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Michael van Gerwen heeft donderdagavond de prestigieuze Premier League Darts gewonnen. De Nederland won eerst de halve finale van voormalig wereldkampioen Gary Anderson (10-7) en versloeg vervolgens in een spannende finale Peter Wright: 11-10.

Van Gerwen keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. De darter mistte vooral in de eerste helft van de wedstrijd veel dubbels en dat kwam hem duur te staan. Bij de pauze had Wright een voorsprong van 7-2.

De Nederlander wist dat er wat moest gebeuren en versnelde dan ook na de break. Van Gerwen kwam terug tot 8-8 en vanaf daar werden de legs gelijk verdeeld tussen beide spelers. Mighty Mike wist echter dat hij de Schot nog één keer zou moeten breken, wilde hij winnen.

Dat gebeurde uiteindelijk in de laatste leg, nadat Wright op 10-9 maar liefst zes darts voor de wedstrijd mistte. De darter zag de wedstrijd uit zijn handen glippen en raakte in de laatste leg nauwelijks triples, waardoor Van Gerwen alsnog een zwaarbevochten zege kon binnenhalen.

Twitter avatar OfficialPDC PDC Darts The Champ, @MvG180, lifts the @Betway Premier League Title for a third time 🏆🏆🏆 #LoveTheDarts https://t.co/golRhOs8mt

Met de winst verdient hij 250.000 pond (290.000 euro) in prijzengeld. Van Gerwen won het toernooi al eerder in 2016 en 2013. Beide keren versloeg hij Phil Taylor in de finale. In 2014 en 2015 verloor hij de finale van respectievelijk Raymond van Barneveld en Gary Anderson.