Online station Radio vanuit een zeecontainer moet gaan zorgen voor ‘kruisbestuivingen’

Op het plein van Biergarten, Annabel, het Schieblock en Bar is in een zeecontainer een kleine studio gebouwd, bereikbaar via een hoge, steile trap. Door het studioraam kijken de radiomakers van Operator uit op het terras, waar hun uitzending via luidsprekers hoorbaar is. Operator, een radioplatform voor Rotterdamse dj’s, ging in april dit jaar de lucht in. Inmiddels worden de uitzendingen via internet door duizenden muziekliefhebbers beluisterd en bekeken. Oprichters Patrick Marsman, Osman Bas, Ofra Beenen, Jeff van Hoek en Jorn de Vries willen met Operator het grote reservoir aan nieuw en gevestigd dj-talent via radio een podium bieden, en laten muzieksoorten in de volle breedte aan bod komen. Online, vrij van reclameblokken en hoge uitzendkosten. Beenen: „Iedereen, van dj’s tot organisatoren, werkt vrijwillig mee. Biergarten zorgt voor de huisvesting, en onze website is kosteloos gemaakt.”

De livestream op de website wordt dagelijks gemiddeld 1.500 keer bekeken. Het radiostation verbindt muziekliefhebbers, talent en professionals, waardoor, zo is althans de bedoeling, nieuwe ‘kruisbestuivingen’ ontstaan. „We willen Rotterdam op de kaart zetten, laten zien en horen welk talent we in huis hebben”, aldus Beenen. „Dat is heel breed, maar het moet wel bij onze identiteit passen en kwaliteit hebben.” Operator treedt buiten het ‘standaard aanbod’ van Radio 538 en 3FM, en dient tevens als promotiekanaal voor clubs als Bird, BAR en Rotown die bij Operator hun eigen show hebben. „Het doel is om een community te creëren. Een sterk merk waar mensen zich aan willen binden”, aldus Beenen. Deze zomer gaat het station samenwerken met de Kunsthal, Modular Festival en het Blijdorp Festival waar op locatie radio wordt gemaakt. Naast muziek komt ook cultuur aan bod. Beenen: „Vanaf 25 mei starten we met Culture Radio, een programma over het Rotterdamse kunst- en cultuuraanbod in de breedste zin van het woord.”