Gebruikersdata

Boete van Brussel voor Facebook om WhatsApp-overname

De Europese Commissie heeft Facebook een boete van 110 miljoen euro opgelegd, omdat het verkeerde en misleidende informatie heeft verstrekt rond de overname van de chatdienst WhatsApp in 2014. Dat heeft de Europese Commissie donderdag laten weten. De Commissie neemt Facebook kwalijk dat het heeft gelogen over de koppeling van gebruikersdata tussen Facebook en WhatsApp. Facebook zei rond de overname dat gegevens van gebruikers niet gekoppeld zouden worden aan hun WhatsApp-account. In augustus 2016 bleek dat dat toch het geval was en kregen gebruikers van WhatsApp de vraag of zij hun telefoonnummers wilden koppelen aan hun Facebook-profielen. Volgens Brussel wist Facebook al in 2014 dat de mogelijkheid om gebruikersgegevens te koppelen bestond. (NRC)