Auto rijdt in op menigte Times Square, één dode

Volgens de New Yorkse politie was het geen terroristische daad. Het slachtoffer is een 18-jarige vrouw.

De gecrashte auto waarmee in werd gereden op de menigte.
De gecrashte auto waarmee in werd gereden op de menigte. Foto Seth Wenig/AP

Op Times Square in New York is donderdag een dode gevallen toen een auto tegen het verkeer in met hoge snelheid inreed op de menigte. Ook vielen er 22 gewonden. Vier gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. Het slachtoffer is volgens de politiecommissaris een 18-jarige vrouw.

Twitter avatar FDNY FDNY #FDNY confirms updated patient count at Times Square motor vehicle incident - 19 injuries, 1 fatality

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De New Yorkse politie heeft tijdens een persconferentie gezegd dat er geen aanleiding is om te denken dat het om een terroristische daad gaat. De politie heeft de bestuurder, de 26-jarige ex-militair Richard Rojas uit Bronx, opgepakt. Volgens de politie is Rojas twee keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. Of dat deze keer ook een rol speelt wordt momenteel onderzocht. Ook wordt de auto volgens persbureau AP onderzocht op explosieven.

Twitter avatar CBSNews CBS News DEVELOPING: NYPD says crash in Times Square was likely DWI, not terrorism https://t.co/B7NKuUMEnd https://t.co/ZCZgQgzmph

President Trump is op de hoogte gebracht van de situatie.

Twitter avatar PressSec Sean Spicer .@POTUS has been made aware of the situation in Times Square and will continue to receive updates

Later meer.